Algemene voorwaarden

 

Bij het plaatsen van een order , stemt U in met onze algemene voorwaarden.

Bestelling:
Na het plaatsen van uw bestelling, ontvangt u per mail een bevestiging.
Voor sommige produkten kan wegens drukte of vakantie geen voorraad meer zijn , op het moment van uw order.U kunt dan desgewenst een ander produkt kiezen, of wij restitueren het aankoopbedrag van het niet voorradige artikel!
U kunt ook besluiten uw order te annuleren en te wachten tot de artikelen weer op voorraad zijn.

Betalingen
Dienen binnen 5 dagen, ingaande de besteldatum , te zijn voldaan. Indien geen betaling wordt ontvangen, wordt Uw order automatisch geannuleerd.
U kunt zelf ook annuleren per mail of telefoon.
Savon Alda is altijd gehouden, zonder opgaaf  van redenen vooraf, Uw bestelling te annuleren.

Valse bestellingen:
Uw IP adres wordt
zichtbaar zodra U een order plaatst. Indien het afleveradres niet bestaat,zijn wij helaas genoodzaakt melding te maken bij opgelet op Internet.
http://www.opgeletopinternet.nl

Verzending
Na ontvangst van Uw betaling, wordt Uw bestelling verzonden.U krijgt vooraf altijd bericht over de
te verwachten levertermijn. In drukke periodes, kan deze namelijk langer zijn dan u van ons gewend bent. of dat het product gemaakt dient te worden. U kunt dan altijd vooraf beslissen of u wel of niet akkoord gaat met deze levertermijn.Desgewenst de afspraak dat uw bestelling op  een later tijdstip geleverd mag worden, of evt teruggaaf van uw aankoopbedrag.

Pakket
Ook bij niet thuis of vakantie, dient U zelf uw pakket af te halen, indien het niet afgeleverd kon worden. Deze pakketten worden niet meer terug genomen.Uiteraard is het wel mogelijk uw zending vast te houden bij vakantie ed. Alle pakketten worden aangetekend verzonden. GMS is niet verantwoordelijk voor de aanbieding , afhaling of ontvangst van Uw pakket.Hierop zijn de koeriersvoorwaarden danwel TNT post voorwaarden van toepassing.

Webwinkel
Savon Alda is een webwinkel , en geen feitelijke winkel.Er is momenteel nog geen showroom.

Artikel 1. Toepasselijkheid
1.1 Op alle aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten van Savon Alda zijn deze Algemene Verkoopvoorwaarden (hierna: Voorwaarden) van toepassing. Deze Voorwaarden zijn via internet te raadplegen via deze webwinkel.Bij het aanvaarden en betalen van de factuur, worden deze voorwaarden bij overeenkomst automatisch geaccepteerd.

1.2 Het accepteren van een aanbieding dan wel het doen van een bestelling houdt in dat u de toepasselijkheid van deze Voorwaarden aanvaardt. Iedere klant stemt bij aankoop automatisch toe, kennis te hebben genomen van de voorwaarden en zich hiermee akkoord te verklaren.Dit geldt ook voor bestellingen welke niet via deze webwinkel verlopen, maar bijvoorbeeld telefonisch dan wel per mail of mondeling verkeer. Met het betalen van de factuur, heeft U zich verbindend verklaard aan de overeenkomst en tevens notie genomen van onze algemene voorwaarden.

Artikel 2. Aanbiedingen/overeenkomsten/wederverkoop/annulering opdrachten

2.1 Alle aanbiedingen van Savon Alda zijn vrijblijvend en zij behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor om de prijzen tussentijds te wijzigen.
2.2 Een overeenkomst komt slechts tot stand na acceptatie van uw bestelling aan Savon Alda tevens is zij gerechtigd bestellingen te weigeren dan wel bepaalde voorwaarden aan de levering te verbinden, tenzij uitdrukkelijk anders bepaald. Indien een bestelling niet wordt geaccepteerd, deelt  Savon Alda dit mee binnen vijf (5) dagen na ontvangst van de bestelling.
Bij opdrachten dienen door klant aan te leveren labels, en/of overige producten,welke nodig zijn voor de vervaardiging en uitvoering van uw order, op een gezamenlijk overeen te komen datum , in ons bezit te zijn. Indien vertraging dan wel geen levering plaatsvindt, is klant verantwoordelijk voor de latere verzending dan wel niet op tijd leveren van de gewenste levertermijn.

2.3 Wederverkoop van Savon Alda producten geschiedt aan vaste winkels en/of webwinkels binnen Nederland of de EG.
Wederverkopende klanten ontvangen bij de producten INCI grondstoffen lijsten welke op de producten dienen te worden bevestigd, dan wel indien de verpakking te klein is, als bijsluiter in of op deze verpakking.
Deze lijsten dienen volledig en letterlijk te worden vermeld zoals deze zijn aangeleverd.
Uitspraken van dermatologische aard, over producten geleverd door Savon Alda aan klanten ( c.q. wederverkopers), worden niet door Savon Alda ondersteund. Indien wederverkoper claims op producten van Savon Alda plaatst middels eigen tekst, dan wel middels overige openbare en niet -openbare publicaties, is wederverkoper zelf verantwoordelijk voor het uitdragen dan wel laten onderzoeken van de door wederverkoper gestelde claims.Er is dan ook geen enkele juridische verhaalsmogelijkheden op Savon Alda, indien wederverkoper zelfstandig claims voert op of over producten welke Savon Alda heeft geleverd.

2.4 Offertes
Offertes hebben een geldigheid van 1 maand  na offertedatum. Na genoemde termijn verliest de offerte haar geldigheid.

2.5 Annulering order-annuleringskosten
Indien klant , na betaling van de factuur,en op het moment dat Savon Alda nog niet aan uw opdracht is begonnen,  de opdracht wil annuleren, worden annuleringskosten in rekening gebracht.Deze kosten kunnen bestaan uit : telefoonkosten, kosten gemaakt voor inkoop grondstoffen specifiek voor de opdracht, administratiekosten en kosten gemaakt voor inschakelen van derden.Annuleringskosten zijn per opdracht variabel.

Artikel 3. Prijzen en betalingen 

3.1 De vermelde prijzen voor de aangeboden producten en diensten zijn netto en  in euro`s.
Al onze tarieven op de webwinkel zijn inclusief BTW.

3.2 Betaling dient te geschieden zonder korting of compensatie voorafgaand aan levering, tenzij anders schriftelijk overeengekomen.

3.3 Betaling kan geschieden per overboeking. Bij betaling per bank of giro geldt als datum van betaling de datum van creditering van de bank van Savon Alda.Ook bij het afhalen van een order, aan atelier, op afspraak,dient klant vooraf het gehele orderbedrag te hebben voldaan.

3.4 Betalingsvoorwaarden:

Savon Alda hanteert 5 dagen , na het uitbrengen van de factuurdatum, voor het verrichten van de geldelijke transactie. Indien na 5 dagen geen betaling is ontvangen, wordt Uw order automatisch geannuleerd. Weekend dagen worden daarin mee berekend.

Artikel 4. Leveringsvoorwaarden:

4.1
De door Savon Alda opgegeven levertijden zijn slechts indicatief. Overschrijding van enige leveringstermijn na betaling , geeft u geen recht op schadevergoeding en evenmin het recht uw bestelling te annuleren dan wel de overeenkomst te ontbinden, tenzij de overschrijding van de leveringstermijn zodanig is dat van u redelijkerwijs niet kan worden verlangd dat u de overeenkomst in stand laat. U bent in dat geval gerechtigd de bestelling te annuleren dan wel de overeenkomst te ontbinden voor zover dat noodzakelijk is. Uiteraard wordt Uw aankoopbedrag dan direct  gerestitueerd.Indien klant heeft aangegeven, een eigen koerier in te schakelen voor de verzending van de order, zijn deze kosten voor klant. Ook voor schade, verlies, van de zending , door koerier van de klant, is geen verhaalsrecht op Savon Alda van toepassing. Klant blijft ten alle tijde verantwoordelijk voor het wel of niet laten afhalen van de zending. Indien na 3 weken de zending niet is afgehaald, behoudt Savon Alda zich het recht voor, de zending in eigendom over te laten gaan.

Klanten welke gebruikmaken van een eigen koeriersdienst, dienen van tevoren in overleg per mail, een datum en dagdeel door te geven waarop de zending wordt afgehaald.Bij het niet afhalen van de zending op overeengekomen dag, datum en dagdeel, is Savon Alda niet verantwoordelijk voor vertraging, of overige kosten hieraan gelieerd.
Klant dient op eigen initiatief en in overleg met Savon Alda wederom een nieuwe afspraak te maken voor het ophalen van de zending. De kosten voor deze nieuwe ophaalpoging zijn ook  voor klant.
Savon Alda is niet altijd in atelier, en derhalve dienen afspraken in dit kader strak gepland te zijn.

Voor het verzenden maken wij thans gebruik van Tnt post .
Schade welke door de levering via tnt post is ontstaan dient U zelf bij TNT post te melden. U dient hiervan onverwijld, Savon Alda op de hoogte te stellen, zodat evt een onderzoek gedaan kan worden, naar de aard van de schade van Uw bestelling. Savon Ada is niet aansprakelijk voor deze transportschade. Wel zal zij alles in het werk stellen , om samen met U bij TNT post hierover schriftelijk in beklag te gaan en u als klant op de hoogte te houden van eventuele acties van TNT naar klant en Savon Alda toe.Schade of verlies, dan wel niet arriveren van een pakket in het kader van onze koerier, dient U binnen 2 maal 24 uur te melden.
Wij stellen dan alles in het werk om de zending te traceren dan wel vergoeding van de schade.

Artikel 5. Eigendomsvoorbehoud en publicaties.

5.1 De eigendom van geleverde producten gaat pas over, indien u al wat u op grond van enige overeenkomst aan Savon Alda verschuldigd bent, heeft voldaan. Het risico ter zake van de producten gaat reeds op het moment van de aflevering op u over. Controleert U Uw bestelling en verpakking bij de koerier, of postpakket bezorger, alvorens U Uw handtekening plaatst, op eventuele schade, zodat U hier terstond melding van kan doen.

Artikel 6. Intellectuele en industriële eigendomsrechten

6.1 U dient alle informatie inzake  intellectuele en industriële eigendomsrechten welke rusten op de door Savon Alda gefabriceerde producten, bij wederverkoop waarbij u zelf labels aanbrengt, letterlijk over te nemen, met door Savon Alda aangeleverde grondstoffenlijsten.Daarbij dient de letterlijke tekst welke wordt meegeleverd, direct op of aan het product te worden bevestigd in duidelijk leesbare lettertekens.Foto’s welke op de webwinkel van Savon Alda gepubliceerd zijn, dan wel foto’s toegezonden ter illustratie van uw opdracht, blijven altijd eigendom van Savon Alda. Bij plaatsing hiervan ten behoeve van (eigen ) commerciële verkopen, publiekelijk, dient U vooraf toestemming te vragen.

Artikel 7. Reclames en aansprakelijkheid
7.1 Klant dient  bij aflevering te onderzoeken of de producten aan de overeenkomst beantwoorden. Indien dit niet het geval is, dient u Savon Alda, daarvan zo spoedig mogelijk en in ieder geval binnen twee  (2) dagen na de aflevering, althans nadat constatering redelijkerwijze mogelijk was, schriftelijk en gemotiveerd kennis te geven. Schriftelijk kunt U Uw klacht of opmerking plaatsen middels ons contactformulier (zie bestellijst) dan wel telefonisch.Schriftelijke klachten na deze termijn worden dan niet meer in behandeling genomen, mits er sprake is van vakantie, ziekte enz, welke wordt aangemerkt als overmacht van klant of Savon Alda. Onaangekondigde terug zend acties worden door ons niet geaccordeerd.

7.2
Zeepmakerij  Savon Alda, heeft ten allen tijde , de keuze de desbetreffende producten tegen retourenring daarvan door de afnemer,  te vervangen  door nieuwe producten.
Deze regeling is van toepassing, indien alle producten in de originele verpakking  zijn en ongebruikt.

Producten die in goede staat retour komen, worden, indien zij aan onderstaande criteria voldoen, in eerste instantie vervangen door nieuwe producten. De producten die u retour zendt zijn:

– ongebruikt en in ongeschonden staat ;
– redenen van terugzending/klacht dient schriftelijk bijgesloten te zijn;
– het terug te zenden product (en) dienen vooraf te worden aangekondigd.

Tevens hanteren wij een klachtenregistratie, die U kunt aanvragen bij het niet voldoen van producten.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op en waarderen uw kritiek ten zeerste.

Artikel 8. Bestellingen/communicatie

8.1 Voor misverstaan, vertragingen of niet behoorlijk overkomen van bestellingen en mededelingen ten gevolge van het gebruik van Internet of enig ander communicatiemiddel in het verkeer tussen u en Savon Alda voor zover betrekking hebbend op de relatie tussen u en zeepmakerij, is zij niet aansprakelijk, tenzij er voor zover sprake mocht zijn van opzet of grove schuld van zeepmakerij.

Artikel 9 Overmacht

9.1 Onverminderd de overige aan haar toekomende rechten, heeft Savon Alda  in geval van overmacht het recht om, naar eigen keuze, de uitvoering van uw bestelling op te schorten, dan wel de overeenkomst zonder rechterlijke tussenkomst te ontbinden, dit door u dit schriftelijk mee te delen en zonder dat zeepmakerij gehouden is tot enige schadevergoeding, tenzij dit in de gegeven omstandigheden naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar zou zijn.

9.2 Onder overmacht wordt verstaan iedere tekortkoming welke niet aan zeepmakerij kan worden toegerekend, omdat zij niet te wijten is aan haar schuld en noch krachtens de wet, rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor haar rekening komt.

Artikel 10. Diversen

10.1 Indien u aan Savon Alda schriftelijk opgave doet van een adres, is zij gerechtigd aan dat adres alle bestellingen te verzenden, tenzij u in deze schriftelijke opgave een ander afleveradres opgeeft. Indien abusievelijk een foutief afleveradres wordt vermeld, komen de extra verzendkosten om de bestelling te leveren aan het correcte adres, op kosten van de aankopende partij.

10.2 Wanneer door Savon Alda gedurende korte of langere tijd al dan niet stilzwijgend afwijkingen van deze Voorwaarden zijn toegestaan, laat dat onverlet haar recht alsnog directe en strikte naleving van deze Voorwaarden te eisen. U kunt nimmer enig recht doen laten gelden op grond van het feit dat Savon Alda deze Voorwaarden soepel toepast.
10.3 Indien één of meer van de bepalingen van deze Voorwaarden of enige andere overeenkomst met Savon Alda, in strijd mochten zijn met enig toepasselijk rechtsvoorschrift, zal de betreffende bepaling komen te vervallen en zal deze worden vervangen door een door zeepmakerij vast te stellen nieuwe rechtens toelaatbare vergelijkbare bepaling.

Artikel 11. Toepasselijk recht en bevoegde rechter

11.1 Op alle rechten, verplichtingen, aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten waarop deze Voorwaarden van toepassing zijn, alsmede op deze Voorwaarden, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

11.2
Alle geschillen tussen partijen zullen bij uitsluiting worden voorgelegd aan de daartoe bevoegde rechter in Nederland.

 

 

 

Plaats een reactie