Aloë vera maceraat

20141013_125127
Mijn eigen Aloë vera plant
download macenaat
Aloë vera macenaat

 

Aloë vera maceraat.

(in olijfolie)

100 ml € 15.00 (bestel num 9)

 

 

 

Gezien vermorsen niet in mijn woordenboek voorkomt, een uitleg over het aan leveren  de Aloé vera maceraat.

Ik gebruik altijd de bladeren van mijn eigen planten, de Barbadenisis Miller.

De voorraad bladeren is daarom dus beperkt.

Dit houd in dat ik niet altijd kan garanderen dat ik kant en klare maceraat heb.

Gezien men alleen volwassen bladeren gebruikt,omdat deze de meeste heilzame stoffen bevatten.De maceraat moet 4 weken trekken om er voor te zorgen dat al de heilzame stoffen daadwerkelijk in de olie zijn getrokken.

Deze olie blijft minimaal en jaar goed. ik vind het dus zonde om onnodig maceraat te maken als ik niet van te voren weet of deze verkocht gaan worden.

Mocht je niet 4 weken willen wachten, da kan je er ook voor kiezen, om de 4 weken intrek tijd thuis af te wachten.

Dan zorg ik dat je het de nog niet ingetrokken maceraat geleverd krijgt.

Neem contact met mij op als je hier meer info over wilt.

Aloë Vera.

De plant waar het hier allemaal om gaat bestaat in veel variëteiten, maar de belangrijkste is de Aloë Vera Barbadensis. Een volwassen plant.Na ongeveer 4 tot 5 jaar, ontwikkelt zich vanuit het midden een lange bloemsteel waaraan gele bloemen bloeien. De plant gedijt het beste op zeer arme grond en in extreem zonnige gebieden. Hoe armer en droger de grond, hoe beter de kwaliteit van de werkzame stoffen in de bladeren.

Als de plant volwassen is, wat 3 tot 4 jaar duurt, worden de buitenste bladeren afgesneden. Deze bladeren zijn dan inmiddels een halve meter lang en wegen ongeveer anderhalve kilo. Deze bladeren worden direct na het oogsten ontsmet om te voorkomen dat micro-organismen de biologische activiteit van het blad en de kostbare inhoud aan gaat tasten. Na de oogst moet er snel gehandeld worden, want al na 6 uur gaat de kwaliteit achteruit, en na 24 uur is alle heilzame werking uit het blad verdwenen. Dit kan nog enigszins tegengehouden worden door goed te koelen, maar dan nog moet de oogst binnen 36 uren volledig verwerkt zijn.

MACERATEN.

Maceraten worden verkregen door planten of bloemen of delen hiervan een  maand of langer te weken in een goede kwaliteit tarwekiemolie, olijfolie, sesamolie, zonnebloemolie, amandel- of saffraanolie, en/of andere. Het maceraat bevat 10% van de in vet oplosbare stoffen van de plant. De plantendelen geven geleidelijk hun lipofiele  stoffen af aan de drager waardoor er een medicinaal product ontstaat. Vroeger waren  maceraten  de traditionele manier om planten met etherische olie en andere therapeutische stoffen te benutten en te gebruiken.

Maceraten behoren ook tot de basis oliën. Ze dienen als basis voor haar, huid- en massage oliën en andere cosmetische preparaten. Etherische oliën lossen zeer goed op in deze vette oliën en zijn daarom onmisbaar in de aromatherapie.

De meest gebruikte maceraten zijn: aloë vera, arnica, goudsbloem, kamille, St. Janskruid, wortelolie en monoi.

Aloë  barbadensis/vulgaris, Verenigde Staten  Aloë vera. Liliaceae.
Aloe barbadensisMaceraat van het vers gesneden blad van de Aloë vulgaris in olijfolie. De bladeren worden een maand of langer geweekt in vette olie waaraan de plantendelen geleidelijk hun vetoplosbare stoffen afgeven. Dit maceraat is groen van kleur en heeft de geur van Aloë.
Het sap en de gel van de aloe bevatten de volgende:werkzame stoffen:

*polysacchariden van het glucose type en het mannose type met het werkzame acemannan. *Antralglycosiden met  barbaloïne en aloïne.
*Enzymen: oxidase, lipase, protease.
*Mineralen: aluminium, ijzer, kalium, magnesium, zwavel,natrium, mangaan, zink.
* Vitaminen: A en B complex  met choline,  het belangrijkste bestanddeel van lecithine. *Aminozuren; vetzuren; anthraquinonen.

Het maceraat kan puur worden toegepast of voor 50% toegevoegd aan een basisolie.

Werkzaamheid:
hydraterend – ontstekingsremmend – bevordert de zelf genezende krachten van de huid – bevordert de doorbloeding en cel opbouw van de huid – bij spierpijn – als massageolie na sporten – huidproblemen – eczeem – ontstoken huid – zonnebrand – haarmasker- super olie voor kroes haar.

De Aloë vera

De Aloë vera maceraat is ongeveer 1 jaar houdbaar, wel op een donkere koele plek bewaren.

Bij weinig gebruik kan je de maceraat het beste in de koelkast bewaren.

 

 

 

 

 

 

 

Plaats een reactie